Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

//Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Παγκόσμια διάκριση για την Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας

Κορυφαία στιγμή και μοναδική εμπειρία που ήρθε να επισφραγίσει τα 27 χρόνια από την ίδρυση της  Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας, αποτέλεσε η βράβευση της  ΕΟΘΑ, με το ΔΙΕΘΝΕΣ ΒΡΑΒΕΙΟ  ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ, μετά την ανάδειξη της ως νικήτρια του “Sultan Bin Khalifa International Thalassemia Award” στην κατηγορία «Thalassemia Society of Excellence».

Η τελετή απονομής  πραγματοποιήθηκε  κατά τη διάρκεια της εναρκτήριας τελετής του «2ου Παναραβικού Συνεδρίου για τη Θαλασσαιμία & τις Αιμοσφαιρινοπάθειες του 8ου Αιματολογικού Συνεδρίου Εμιράτων» στις 12-14 Απριλίου 2018 στο Abu Dhabi (Άμπου Ντάμπι),  πρωτεύουσα και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων.

Το βραβείο παρέλαβε από τον Πρόεδρο της Επιτροπής Γενικής Γραμματείας του Sultan Bin Khalifa,  ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος -επικεφαλής αντιπροσωπείας μελών του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΟΘΑ- οι οποίοι μετέβησαν για την απονομή στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το Διεθνές βραβείο 2018,  το οποίο πλέον ανήκει στην ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΘΑΛΑΣΣΑΙΜΙΑΣ, περιλαμβάνει  ένα ενθύμιο, ένα πιστοποιητικό και  ένα συμβολικό χρηματικό ποσό για τις δράσεις της ΕΟΘΑ.

Το Διεθνές  Βραβείο Θαλασσαιμίας «Sultan Bin Khalifa» το οποίο απονέμεται σε οργανώσεις,  ιδιώτες και ιδρύματα, σε εθνικό και διεθνές επίπεδο,  φέτος  απονεμήθηκε στην Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας  με στόχο  να αναδείξει σε διεθνές επίπεδο το έργο που επιτελεί  και να στηρίξει τις ουσιαστικές, πρωτοπόρες και διαχρονικές της προσπάθειες για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής των ασθενών με θαλασσαιμία και άλλες αιμοσφαιρινοπάθειες.

 «Αυτή η βράβευση από τον Σεΐχη Sultan Bin Khalifa Zayed Al Nahyan,   είναι ύψιστη τιμή  για μας και μεγάλη αναγνώριση  για όλα όσα έχουμε καταφέρει με αγώνες, με υπομονή με επιμονή και με πίστη στο τελικό μας αποτέλεσμα που στο επίκεντρο του, έχουμε  τον πάσχοντα και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας της ζωής του, αλλά ταυτόχρονα αυτή η μεγάλη βράβευση για την ομοσπονδία μας είναι  και μέγιστη ατομική και συλλογική ευθύνη  όχι μόνο για το διοικητικό μας συμβούλιο αλλά και όλους τους πάσχοντες για να συνεχίσουμε με το ίδιο αγωνιστικό πνεύμα για ένα καλύτερο αύριο που μας αξίζει και που μπορούμε τελικά να πετύχουμε. Η βράβευση αυτή όμως στέλνει και ένα ηχηρό μήνυμα προς την Ελληνική Πολιτεία να σκύψει, να αφουγκρασθεί και να δώσει λύσεις σε πάγια προβλήματα των θαλασσαιμικών ασθενών» δήλωσε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας κ. Βασίλης Δήμος.

Η Ελληνική Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες  προς το H. H. Sheikh Sultan Bin Khalifa Al Nahyan (Φιλανθρωπικό & Επιστημονικό Ίδρυμα), το οποίο την τίμησε με την επιλογή του για την απονομή του Βραβείου “Sultan Bin Khalifa International Thalassemia Award – Thalassemia Society of Excellence”, καθώς και τη Διεθνή Ομοσπονδία Θαλασσαιμίας για την ουσιαστική συμβολή της στην επιβράβευση αυτή.

By | 2018-05-10T22:36:46+00:00 Απρίλιος 13th, 2018|Δράσεις άλλων Φορέων|